Ambachtelijke zeep assortiment

Wonend in het zuiden van Spanje gebruik ik zoveel mogelijk lokale producten, zoals de olijfolie, extra virgen, uit Ronda.
Kruiden verzamel ik tijdens mijn wandelingen in de Serrania de Ronda.
Daarnaast spelen lokale Aloë vera en verse geitenmelk een rol in mijn zepen.

Olijfolie zeep is van nature een 'zachte' zeep en dient daarom na gebruik te 'drogen'.
Bij voorkeur op een houten zeepplankje.

IMG_20230618_114158746

Het zeepplankje is uitverkocht.

ALLE ZEPEN IN HANDZAME STUKKEN
Grote stukken, versgewicht ca.
105 gram, VOOR 6 EURO.
Nu ook alle zeep in halve stukken, VOOR 3 EURO.

Pure Olijfoliezeep

De olijfoliezeep is gemaakt met olijfolie extra virgen en een extract van olijfblad.
Deze zeep is heel puur, bevat weinig ingrediënten maar doet heel veel voor je huid! De olie in de zeep is hydraterend, verzachtend en voedend. Het extract heeft een verzachtende en samentrekkende werking.
Helemaal vrij van allergenen, dit maakt deze zeep zeer geschikt voor de gevoelige huid en bij problemen als allergie of eczeem.
Naast zeep ook te gebruiken als shampoo of scheerzeep!
DOE ER JE VOORDEEL MEE
Olijfolie Zeep

Goudsbloemzeep

Goudsbloem, calendula, is een superkruid voor de huid!
De goudsbloem is gemacereerd in olijfolie, en van de bloemhoofdjes zette ik een zonnige thee. Als laatste voegde ik gedroogde bloemblaadjes toe. Dit alles maakt een super huidvriendelijke, milde en verzorgende zeep, die lekker ruikt door een vleugje etherische olie van cederhout.
IMG_20230430_105036941

Geitenmelkzeep

Zomer in de bergen, de geiten grazen van de kruiden en de struiken. Het hele landschap ruikt naar zware, lome warmte. In deze romige olijfoliezeep zit de melk van de geiten en kurkuma. Geurend naar bloemen met o.a. ylang ylang olie.
Geitenmelk zeep

LIPPENBALSEM IN 4 SMAKEN
Op basis van olijfolie met lavendel, rozemarijn,
calendula of kweepeer.

In potjes van 10 ml met draaideksel, á 4 euro.

Rozemarijn-Brandnetelzeep

Rozemarijn uit de bergen, gemacereerd in olijfolie en een geurende thee van brandnetels!
De bladgroenkorrels uit de brandnetel geven de zeep een mooie groene kleur.
Als extra een beetje etherische olie van de bomen uit het bos. En tot besluit voegde ik groene klei toe, dat maakt deze zeep extra reinigend.
IMG_20240126_174955268-1 (Groot)

"Serrania" zeep

uitverkocht
Medio juni weer beschikbaar!
Een zeep als een symfonie uit de Serrania.
In deze zeep vind je veel ingrediënten uit de Serrania van Ronda; olijfolie en zonnebloemolie, aloevera, een extract van zonneroos, fruit en kruiden.
Geurend naar bos en bergen.
IMG_20230430_105211945

Shampoo-zeep

Rozemarijn en Brandnetel
groot stuk à 8 euro
half stuk à 4 euro
Kruiden als rozemarijn en brandnetel zijn zeer geschikt voor de verzorging van het haar. Naast olijfolie gemacereerd met rozemarijn en brandnetel thee, voegde ik verzachtende amandelolie toe, reinigende groene klei en lokale bloemenhoning die je haar doet glanzen.
De donkere kleur is afkomstig van de honing en de bladgroenkorrels uit de brandnetel.  Geurend naar rozemarijn, ceder en eucalyptus.
IMG_20240126_175154955-1 (Groot)

De 'productie' is kleinschalig: op = op.

Lavendelzeep

Deze zeep is op en top lavendel,
een favoriet!
En elke batch een beetje anders!
De olijfolie macereerde ik met de lavendelbloemen, ik zette met de bloemen een lavendelthee en maalde wat bloemen fijn. Ook voegde ik de hydraterende gel toe van mijn eigen aloë vera.  Tot slot ging er etherische olie van lavendel en petitgrain in het zeepbeslag.
Je douchen met deze zeep maakt je blij!!
IMG_20230714_164746712

Mijn 'Andalusische' zeep

Een zeep met veel Andalusische ingrediënten. In deze zeep, naast de lokale olijfolie, zonnebloemolie en avocado olie, hydraterende gel van mijn eigen aloë vera en een geurige thee van de rozemarijn uit de bergen. Als extraatje; etherische cederolie, douche je en waan je in Andalusië.
IMG_20240126_174736555-1 (Groot)

Cacao & Rozen zeep

uitverkocht
Medio oktober weer beschikbaar!
Deze zeep maakte ik op verzoek. Met een extract van de schillen van de cacaobonen, die vele goede ingrediënten van de cacao bevat.
En naast de olijfolie ook cacaoboter; die legt een beschermend laagje aan op je huid. Tot slot een beetje ceremoniële cacao voor een prachtig donkerbruine zeep en geurend naar rozen.
Cacao en Rozen: een perfect huwelijk!
IMG_20230714_165517564

Zeep 'Fruta y Flor'

uitverkocht
De olijfolie is gemacereerd met de schillen van geurende kweeperen. Ik maakte een sterke thee van rozenbottels en bloemblaadjes van wilde rozen. Tot besluit voegde ik rozenbottelolie en etherische olieën van fruit en bloemen toe.
Een weldaad voor de huid!
IMG_20240126_174404146-1 (Groot)

Zeep 'Flor y Fruta'

uitverkocht
De olijfolie is gemacereerd met de schillen van geurende kweeperen. Ik maakte een sterke thee van geurende mandarijnenschillen. Tot besluit voegde ik wortelolie en etherische olieën van bloemen en fruit toe.
Een weldaad voor de huid!
IMG_20240126_174551867_1 (Groot)
Open WhatsApp
Hallo! Laat me weten wat je ervan vindt en waarin je eventueel geïnteresseerd bent, tassen en/of zeep, en ik stuur je een berichtje met de vervolgstap. Dankjewel❣️